Tomatensoep

vega

Ingrediƫnten

Voor 3/4 personen

  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 3 vleestomaten
  • 1 blik gepelde tomaten (400gr)
  • 1,5 groentebouillonblokje
  • 500 ml water
  • 10 gram verse basilicum (1/3 plantje)
  • Italiaanse kruiden
  • 1 theelepeltje chilivlokken

Benodigdheden

  • Grote soeppan
  • Staafmixer

Recept

  1. Snij de ui, knoflook en de vleestomaten.
  2. Fruit de ui en knoflook in de soeppan. Voeg dan de verse tomaten toe en draai het vuur lager.
  3. Voeg dan het blik tomaten, het kokende water, de bouillon, de basilicum (hou een paar blaadjes over ter ganering) en de italiaanse kruiden toe. Voeg een klein beetje chilivlokken toe naar smaak (niet te veel!).
  4. Hou 10 min. zachtjes aan de kook.
  5. Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer.
  6. Verdeel over kommen en garneer met wat blaadjes basilicum.