Tom Kha

vega

favoriet

Ingrediƫnten

Voor 3 personen

  • Flink stuk gember
  • 1 rode peper
  • 2 tenen knoflook
  • 600 gram wokgroente (uit een zak of snij zelf paprika, prei, kool, tauge)
  • 400 ml kokosmelk
  • 1,5 blokje groentebouillon
  • 850 ml water
  • 2 nestjes (rijst)noedels (bijv. van fairtrade)
  • 4 el vissaus
  • 1 limoen
  • 2 stengels bosui
  • Koriander
  • Broodje voor erbij
  • Eventueel: eieren voor een spiegeleitje

Benodigdheden

  • Grote soeppan

Recept

  1. Gember, rode peper, knoflook en wokgroente klein snijden. Snij ook alvast alle garnering: de bosui in ringen en pluk de koriander blaadjes.
  2. Fruit de gember, rode peper en knoflook in de soeppan.
  3. Wokgroente toevoegen en kort meebakken.
  4. Kokosmelk, bouillon en kokend water toevoegen. Breng aan de kook en zorg er voor dat het niet te lang kookt zodat de groente een bite blijft houden. Voeg ook de noedels toe.
  5. Eventueel: bak ondertussen de spiegeleieren.
  6. Breng de soep op smaak met sap van 1 limoen en de vissaus.
  7. Garneer de soep met bosui en koriander.