vega
favoriet

Ingrediënten
Voor 3 personen
- Flink stuk gember
- 1 rode peper
- 2 tenen knoflook
- 600 g wokgroente (uit een zak of snij zelf paprika, prei, kool, tauge)
- 400 ml kokosmelk
- 1,5 blokje groentebouillon
- 850 ml water
- 2 nestjes (rijst)noedels (bijv. van fairtrade)
- 4 el vissaus (let op: dit ingrediënt is niet vegetarisch!)
- 1 limoen
- 2 stengels bosui
- Koriander
- (Stok)broodje voor erbij
Benodigdheden
- Grote soeppan
Recept
- Gember, rode peper, knoflook en wokgroente klein snijden. Snij ook alvast alle garnering: de bosui in ringen en pluk de koriander blaadjes.
- Fruit de gember, rode peper en knoflook in de soeppan.
- Wokgroente toevoegen en kort meebakken.
- Kokosmelk, bouillon en kokend water toevoegen. Breng aan de kook en zorg er voor dat het niet te lang kookt zodat de groente een bite blijft houden. Voeg ook de noedels toe.
- Eventueel: bak ondertussen de spiegeleieren.
- Breng de soep op smaak met sap van 1 limoen en de vissaus. Of laat de vissaus weg voor een vegetarische versie.
- Garneer de soep met bosui en koriander.