vega
winter

Ingrediƫnten
Voor 4 personen
- 2 uien
- 3 tenen knoflook
- 2 preien
- 2 a 3 pastinaken (400 g)
- 200 ml sojaroom (bijv. alpro kookzuivel)
- 900 ml (gekookt) water
- 1.5 groente bouillonblokje
- 1 eetlepel kerrie
- 1 appel
- Olijfolie (om in te bakken)
Benodigdheden
- Grote soeppan
- Staafmixer
Recept
- Snij de prei in ringen en was deze in een vergiet. Laat goed uitlekken.
- Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Snij de pastinaken in blokjes.
- Verhit wat olijfolie op zacht vuur in een grote soeppan. Fruit de ui en knoflook.
- Voeg de prei en pastinaak toe en bak kort aan. Voeg dan het gekookte water, de bouillon en de kerrie toe.
- Hou 15 minuten zachtjes aan de kook.
- Schil en snij ondertussen de appel in dunne, halve, plakjes.
- Prik met een vork in de pastinaak om te checken of deze zacht genoeg is geworden. Pureer de soep met een staafmixer.
- Verdeel over kommen en garneer met de appel plakjes.
Gebaseerd op dit AH verspakket recept.