Prei Pastinaak Soep met Appel

vega

winter

Ingrediƫnten

Voor 4 personen

  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook
  • 2 preien
  • 2 a 3 pastinaken (400 g)
  • 200 ml sojaroom (bijv. alpro kookzuivel)
  • 900 ml (gekookt) water
  • 1.5 groente bouillonblokje
  • 1 eetlepel kerrie
  • 1 appel
  • Olijfolie (om in te bakken)

Benodigdheden

  • Grote soeppan
  • Staafmixer

Recept

  1. Snij de prei in ringen en was deze in een vergiet. Laat goed uitlekken.
  2. Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Snij de pastinaken in blokjes.
  3. Verhit wat olijfolie op zacht vuur in een grote soeppan. Fruit de ui en knoflook.
  4. Voeg de prei en pastinaak toe en bak kort aan. Voeg dan het gekookte water, de bouillon en de kerrie toe.
  5. Hou 15 minuten zachtjes aan de kook.
  6. Schil en snij ondertussen de appel in dunne, halve, plakjes.
  7. Prik met een vork in de pastinaak om te checken of deze zacht genoeg is geworden. Pureer de soep met een staafmixer.
  8. Verdeel over kommen en garneer met de appel plakjes.

Gebaseerd op dit AH verspakket recept.