vega

Ingrediƫnten
Voor 4 kommen
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 2 courgettes
- 1,5 groente bouillonblokje
- 750 ml water
- 15 gram verse bieslook
- 2 a 3 eetlepels philadelphia bieslook
Variatie: met gerookte zalm
Benodigdheden
- Grote soeppan
- Staafmixer
Recept
- Snij de ui, knoflook, bieslook en de courgettes.
- Fruit de ui en knoflook in de soeppan.
- Voeg de courgette, het water en de bouillon toe. Voeg ook de bielook ook toe, maar hou wat over ter garnering.
- Laat 10-15 minuten zachtjes doorkoken.
- Pureer met een staafmixer en roer de philadelphia er door. Breng op smaak met peper. Pureer nog even kort om de philadelphia goed te verdelen.
- Verdeel over kommen en garneer met de bieslook. Eventueel, snijd de zalm in blokjes en roer door de soep.