Courgette soep met bieslook

vega

Ingrediƫnten

Voor 4 kommen

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 courgettes
  • 1,5 groente bouillonblokje
  • 750 ml water
  • 15 gram verse bieslook
  • 2 a 3 eetlepels philadelphia bieslook

Variatie: met gerookte zalm

Benodigdheden

  • Grote soeppan
  • Staafmixer

Recept

  1. Snij de ui, knoflook, bieslook en de courgettes.
  2. Fruit de ui en knoflook in de soeppan.
  3. Voeg de courgette, het water en de bouillon toe. Voeg ook de bielook ook toe, maar hou wat over ter garnering.
  4. Laat 10-15 minuten zachtjes doorkoken.
  5. Pureer met een staafmixer en roer de philadelphia er door. Breng op smaak met peper. Pureer nog even kort om de philadelphia goed te verdelen.
  6. Verdeel over kommen en garneer met de bieslook. Eventueel, snijd de zalm in blokjes en roer door de soep.

courgettesoep in de pan