Bladerdeeghapjes

vega

Ingrediƫnten

  • Pakje diepvriesbladerdeeg
  • 1 ei

Vulling spinazie-feta

  • 300? gram spinazie
  • 150? gram feta

Vulling geitenkaas-pijnboompit

  • 1 pakje zachte geitenkaas
  • Pijnboompitjes
  • Honing
  • Gedroogde tijm

Benodigdheden

  • Oven
  • Bakplaat

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Maak de vulling.
    1. spinazie-feta: Laat de spinazie slinken in een pan. Breng op smaak met zout en peper. Druk het vocht uit in een zeef. Verkruimel de feta door de spinazie.
    2. geitenkaas-pijnboompit: Rooster de pijnboompitjes tot ze goudbruin zijn. Leg de andere ingrediƫnten klaar.
  3. Laat ondertussen het bladerdeeg ontdooien. Snij het bladerdeeg diagonaal doormidden.
  4. Leg de vulling alleen tot de helft van het bladerdeeg. Voor de geitenkaas-pijnboompit hapjes: begin met een half plakje geitenkaas. Strooi hier wat pijnboompitten overheen en eindig met de tijm en de honing.
  5. Vouw het bladerdeeg dicht en druk zachtjes aan. Daarna kun je met een vork de randjes aandrukken, wat gelijk een leuk patroon geeft.
  6. Klop een ei los en bestreik de hapjes met het ei.
  7. Bak de hapjes voor 30(?) minuten af tot ze goudbruin zijn.