vega

Ingrediƫnten
- Pakje diepvriesbladerdeeg
- 1 ei
Vulling spinazie-feta
- 300? gram spinazie
- 150? gram feta
Vulling geitenkaas-pijnboompit
- 1 pakje zachte geitenkaas
- Pijnboompitjes
- Honing
- Gedroogde tijm
Benodigdheden
- Oven
- Bakplaat
Recept
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Maak de vulling.
- spinazie-feta: Laat de spinazie slinken in een pan. Breng op smaak met zout en peper. Druk het vocht uit in een zeef. Verkruimel de feta door de spinazie.
- geitenkaas-pijnboompit: Rooster de pijnboompitjes tot ze goudbruin zijn. Leg de andere ingrediƫnten klaar.
- Laat ondertussen het bladerdeeg ontdooien. Snij het bladerdeeg diagonaal doormidden.
- Leg de vulling alleen tot de helft van het bladerdeeg. Voor de geitenkaas-pijnboompit hapjes: begin met een half plakje geitenkaas. Strooi hier wat pijnboompitten overheen en eindig met de tijm en de honing.
- Vouw het bladerdeeg dicht en druk zachtjes aan. Daarna kun je met een vork de randjes aandrukken, wat gelijk een leuk patroon geeft.
- Klop een ei los en bestreik de hapjes met het ei.
- Bak de hapjes voor 30(?) minuten af tot ze goudbruin zijn.