Salade Nicoise

vis

favoriet

Ingrediƫnten

Voor 2 personen

  • 3 handjes veldsla
  • 1 avocado
  • 2 handjes cherrytomaatjes
  • Halve rode ui
  • 250 gram sperziebonen
  • 2 eieren
  • Zwarte olijven
  • 1 blikje tonijn
  • 400 gram krieltjes in de schil
  • Provencaalse kruiden
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • Halve citroen
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 1 eetlepel mayo

Variatie: vervang de aardappels door een lekker stokbroodje

Benodigdheden

  • Oven

Recept

  1. Halveeer de krieltjes, leg op een bakplaat en besprenkel met olie, zout, peper en provencaalse kruiden. Bak ze ongeveer 30 min in de oven op 200 graden goudbruin. Als de oven een grillstand heeft, zet deze dan de laatste 3-5 minuten aan.
  2. Kook (of stoom) de sperziebonen in ongeveer 10 minuten. Check met een vork of ze klaar zijn. Je wil dat ze nog een beetje bite hebben. Laat de sperziebonen even afkoelen.
  3. Snij ondertussen de ui (fijn), de tomaatjes en de avocado en meng in een kom. Voeg ook de (uitgelekte) tonijn, de sperziebonen en olijven toe.
  4. Kook nu ook de eieren.
  5. Maak de dressing van de olijfolie, azijn, citroensap, de mayo, zout en peper. Breng hiermee de salade op smaak.
  6. Pel de eieren en snij door de helft. Serveer de salade met de aardappels en de eieren.

nicoise op tafel