Frisse Pasta Pesto Salade

vega

zomer

Ingrediƫnten

Voor 4 personen

  • 75 g rucola
  • Pasta (volkoren penne)
  • 2 puntpaprika’s
  • 350 g snoeptomaatjes
  • 1 komkommer
  • Half potje zwarte olijven (plakjes)
  • 200 g mozzarella
  • Flinke hand zonnebloempitjes
  • 200 g pesto
  • 170 g griekse yoghurt (klein bakje Dodoni 5%)
  • 1 citroen

Recept

  1. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Rooster ondertussen de zonnebloempitjes.
  2. Snij alle groente in blokjes en meng in een kom.
  3. Snij ook de mozzarella in blokjes en voeg toe aan de groente. Voeg ook de olijven toe.
  4. Maak het sausje van griekse yoghurt, pesto en het sap van een citroen. Meng goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  5. Meng alles door elkaar en bestrooi met de zonnebloempitjes.