vega

Ingrediënten
Voor een bakblik van ~25cm
- 6 plakjes bladerdeeg of hartig taartdeeg (volkoren)
- Maizena
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 courgette
- 300 gr spinazie
- 6 eieren
- 200ml crème fraîche*
- Honing
* Je kan de crème fraîche ook vervangen door sojaroom of Griekse yoghurt (10% vet)
Benodigdheden
- Oven
- Bakblik (~25 cm) of ronde ovenschaal
- Vergiet
Recept
- Verwarm de oven voor op 200 graden en laat het bladerdeeg ontdooien.
- Bak de spinazie met de knoflook en druk het vocht er uit in een vergiet. Laat goed afkoelen.
- Snij de ui en courgette en bak in een pan. Ter decoratie: snij ook ~10 dunne plakjes courgette en bak die ook.
- Smeer het bakblik in met boter of olie. Bekleed de binnenkant met het bladerdeeg. Prik gaatjes in de onderkant en strooi een beetje maizena op de bodem voor het vocht.
- Klop de eieren los met de crème fraîche en breng op smaak met zout en peper. Voeg ook de helft van de geitenkaas toe.
- Meng de spinazie voorzichtig door het eimengsel zodat het goed verdeeld wordt.
- Voeg eerst de courgette/ui toe in de bakvorm, stort daarna het ei-spinaziemengsel er overheen. Vouw het bladerdeeg een stukje over de vulling heen.
- Beleg met afwisselend een plakje geitenkaas en een plakje courgette. Besprenkel met honing.
- Bak de quiche in 30-40 minuten af.