Quiche Rode Biet Feta

nieuw

vega

Ingrediënten

Voor een bakblik van ~25cm

  • 6 a 7 plakjes volkoren bladerdeeg
  • 1 rode ui
  • 500 gr gekookte biet
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 2 eetlepels bastersuiker
  • 6 eieren
  • 200 ml sojaroom* (bijv. AH terra)
  • 100 gr geraspte kaas
  • 125 gr feta
  • 2 handjes walnoten
  • Maizena

* Je kan de sojaroom ook vervangen door crème fraîche of Griekse yoghurt (10% vet)

Benodigdheden

  • Oven
  • Bakblik (~25 cm) of ronde ovenschaal

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en laat het bladerdeeg ontdooien.
  2. Snij de uien in ringen en de bieten in dunne plakken.
  3. Bak de ui glazig en voeg daarna de bieten toe. Voeg de balsamico en suiker toe en laat op zacht vuur even inkoken.

bieten in de pan

  1. Smeer het bakblik in met boter of olie. Bekleed de binnenkant met het bladerdeeg. Prik gaatjes in de onderkant en strooi een beetje maizena op de bodem om het vocht op te nemen.
  2. Klop de eieren los met de room en breng op smaak met zout en peper.
  3. Voeg eerst het ui bieten mengsel toe aan de bakvorm en stort daarna het eimengsel er overheen. Vouw de bovenkant van het bladerdeeg een klein stukje naar binnen over de vulling heen.
  4. Verkruimel de walnoten en de feta er over de bovenkant. Bestrooi als laatst met de geraspte kaas.
  5. Bak de quiche in 30-40 minuten af.

bietenquiche uit de oven