Granola

vega

favoriet

Ingrediƫnten

Voor 1 weckpot

  • 500 gram grove (volkoren) havermout
  • 250 gram speltvlokken
  • 100 gram lijnzaad
  • Walnoten
  • Zonnebloempitten
  • Pompoenpitten
  • 3 grote eetlepels cacaopoeder
  • Kaneel
  • Kokossnippers (tip: toko lien jumbo)
  • Honing

Benodigdheden

  • Oven
  • Bakplaat
  • Vel bakpapier

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 165 graden.
  2. Verdeel op een grote bakplaat met bakpapier de havermout, speltvlokken en lijnzaad.
  3. Maak de walnoten (en eventueel andere noten) wat kleiner en voeg toe op de bakplaat. Voeg ook de pitten en zaden toe.
  4. Strooi er kaneel cacao overheen en meng alles goed.
  5. Voeg als laatste wat honing toe en schep nog een beetje om. Door de honing gaan vlokken een beetje aan elkaar plakken.
  6. Zet de bakplaat ongeveer 20-25 minuten in de oven. Schep halverwege een keer om.
  7. Haal uit de oven en strooi de kokossnippers er overheen.
  8. Laat afkoelen voordat je het in een weckpot stopt.

granola op bakplaat