Bananenpannenkoekjes met Pecannoten

nieuw

vega

Ingrediƫnten

Voor ~9 pannenkoekjes

  • 1 grote of 2 kleine oude bananen met bruine vlekken (ongeveer 200 gram zonder schil)
  • 2 eieren
  • 30 gram bloem
  • Snuf zout
  • Boter (voor het bakken)
  • Honing
  • Handje pecannoten

Benodigdheden

  • Garde

Recept

  1. Prak de banaan met een vork tot het (redelijk) glad is.
  2. Kluts de eieren door de banaan.
  3. Voeg als laatst ook de bloem en het zout toe. Probeer het pannenkoekenmengsel zo glad mogelijk te krijgen met een garde.
  4. Smelt een klontje boter in de pan en wacht tot de bubbeltjes wegtrekken.
  5. Giet voorzichtig een halfvolle soeplepel in de pan voor een pannenkoekje van ongeveer 10 cm doorsnee. In een grote pan passen meestal 3 pannenkoekjes tegelijk.
  6. Hou de onderkant goed in de gaten, vaak is de bovenkant nog vochtig als je al moet keren. Bak tot beide kanten goudbruin zijn.
  7. Besprenkel de pannenkoekjes met honing en stukjes pecannoot.

bananenpannenkoekjes