nieuw
vega

Ingrediƫnten
Voor ~9 pannenkoekjes
- 1 grote of 2 kleine oude bananen met bruine vlekken (ongeveer 200 gram zonder schil)
- 2 eieren
- 30 gram bloem
- Snuf zout
- Boter (voor het bakken)
- Honing
- Handje pecannoten
Benodigdheden
- Garde
Recept
- Prak de banaan met een vork tot het (redelijk) glad is.
- Kluts de eieren door de banaan.
- Voeg als laatst ook de bloem en het zout toe. Probeer het pannenkoekenmengsel zo glad mogelijk te krijgen met een garde.
- Smelt een klontje boter in de pan en wacht tot de bubbeltjes wegtrekken.
- Giet voorzichtig een halfvolle soeplepel in de pan voor een pannenkoekje van ongeveer 10 cm doorsnee. In een grote pan passen meestal 3 pannenkoekjes tegelijk.
- Hou de onderkant goed in de gaten, vaak is de bovenkant nog vochtig als je al moet keren. Bak tot beide kanten goudbruin zijn.
- Besprenkel de pannenkoekjes met honing en stukjes pecannoot.