Shakshuka

vega

favoriet

Ingrediƫnten

Voor 4 personen

  • 1 Ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 paprika’s
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 pak (500 gr) tomaten passata
  • 1 blik tomatenblokjes
  • Ras el hanout kruiden
  • 1 bouillonblokje
  • 4 eieren
  • Feta
  • Verse peterselie
  • Rijst (zilvervlies)

Benodigdheden

  • Grote pan met een dikke, platte bodem werkt het beste

Recept

  1. Snij de groente. Fruit de ui en de knoflook. Voeg de aubergine toe. Als deze gaar is, voeg de rest van de groente toe.
  2. Als alle groente gaar is, voeg de tomatenblokjes, passata en de ras el hanout toe aan de groente en laat ruim 5 minuten inkoken op zacht vuur.
  3. Maak een gaatje voor elk ei in de tomatensaus en breek hier zachtjes het eitje in. Zet het vuur op zacht met de deksel op de pan en wacht tot het eiwit gestold is. Dit duurt ongeveer 10-15 minuten.
  4. Kook ondertussen de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
  5. Serveer de shakshuka met feta en verse peterselie.

Variatie: vervang de rijst door een lekker broodje.