Groentestoof met Bulgur

vega

Ingrediƫnten

Voor 4 personen

  • Bulgur
  • 1,5 groentebouillonblokje
  • 1 grote ui
  • 2 paprika’s
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 400gr kikkererwten
  • 400gr tomatenblokjes
  • 2 handjes rozijnen
  • 200 gram feta
  • 1 grote eetlepel ras el hanout kruiden
  • Verse peterselie, naar smaak

Recept

  1. Snij de groente in blokjes. Fruit eerst de ui en voeg vervolgens de aubergine toe. De aubergine heeft even nodig om gaar en zacht te worden.
  2. Voeg vervolgens de rest van de groente toe. De groente heeft nog wel 10-15 minuten nodig om gaar te worden.
  3. Kook ondertussen de bulgur zoals aangegeven op de verpakking met 3/4 bouillonblokje.
  4. Voeg de tomatenblokjes, de ras el hanout en de overige 3/4 bouilloblokje toe aan de groente en laat op zacht vuur even staan.
  5. Giet de bulgur af en roer de rozijnen door de bulgur. Zet een deksel op de pan en laat nog even staan.
  6. Serveer de bulgur met groentestoof en peterselie en verkruimel de feta er over.

groentestoof in de pan