vega

Ingrediƫnten
Voor 4 personen
- Bulgur
- 1,5 groentebouillonblokje
- 1 grote ui
- 2 paprika’s
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 400gr kikkererwten
- 400gr tomatenblokjes
- 2 handjes rozijnen
- 200 gram feta
- 1 grote eetlepel ras el hanout kruiden
- Verse peterselie, naar smaak
Recept
- Snij de groente in blokjes. Fruit eerst de ui en voeg vervolgens de aubergine toe. De aubergine heeft even nodig om gaar en zacht te worden.
- Voeg vervolgens de rest van de groente toe. De groente heeft nog wel 10-15 minuten nodig om gaar te worden.
- Kook ondertussen de bulgur zoals aangegeven op de verpakking met 3/4 bouillonblokje.
- Voeg de tomatenblokjes, de ras el hanout en de overige 3/4 bouilloblokje toe aan de groente en laat op zacht vuur even staan.
- Giet de bulgur af en roer de rozijnen door de bulgur. Zet een deksel op de pan en laat nog even staan.
- Serveer de bulgur met groentestoof en peterselie en verkruimel de feta er over.