vega

Ingrediƫnten
- Bulgur of couscous (volkoren)
- Bouillonblokje
- Rozijnen
- Ui
- Knoflook
- 2/3 paprika’s
- Courgette
- Aubergine
- Kikkererwten
- 400gr tomatenblokjes
- Feta
- Ras el hanout kruiden
- Verse peterselie
Variatie: met wortel in plaats van aubergine, voor een winterse variant.
Recept
- Kook de bulgur zoals aangegeven op de verpakking met een bouillonblokje.
- Snij de groente. Fruit de ui en de knoflook. Voeg de aubergine toe. Als deze gaar is, voeg de rest van de groente toe.
- Voeg de tomatensaus en de ras el hanout toe aan de groente en laat op zacht vuur even staan.
- Giet de bulgur af en roer de rozijnen door de bulgur. Zet een deksel op de pan en laat nog even staan.
- Serveer de bulgur met groentestoof en peterselie en verkruimel de feta er over.