Groentestoof met Bulgur

vega

Ingrediƫnten

  • Bulgur of couscous (volkoren)
  • Bouillonblokje
  • Rozijnen
  • Ui
  • Knoflook
  • 2/3 paprika’s
  • Courgette
  • Aubergine
  • Kikkererwten
  • 400gr tomatenblokjes
  • Feta
  • Ras el hanout kruiden
  • Verse peterselie

Variatie: met wortel in plaats van aubergine, voor een winterse variant.

Recept

  1. Kook de bulgur zoals aangegeven op de verpakking met een bouillonblokje.
  2. Snij de groente. Fruit de ui en de knoflook. Voeg de aubergine toe. Als deze gaar is, voeg de rest van de groente toe.
  3. Voeg de tomatensaus en de ras el hanout toe aan de groente en laat op zacht vuur even staan.
  4. Giet de bulgur af en roer de rozijnen door de bulgur. Zet een deksel op de pan en laat nog even staan.
  5. Serveer de bulgur met groentestoof en peterselie en verkruimel de feta er over.