Groentestoof met Bulgur

vega

favoriet

Ingrediƫnten

Voor 4 personen

  • Bulgur (75 g pp)
  • 1,5 groentebouillonblokje
  • 1 ui
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 2 paprika’s
  • 400gr kikkererwten
  • 400gr tomatenblokjes
  • 2 handjes rozijnen
  • 200 g feta
  • 2 eetlepels ras el hanout kruiden
  • Eventueel: verse peterselie, naar smaak
  • Eventueel: pakje falafel voor er bij

Recept

  1. Snij de groente in blokjes.
  2. Fruit eerst de ui en voeg vervolgens de aubergine toe met een snufje zout. De aubergine heeft even nodig om gaar en zacht te worden.
  3. Voeg vervolgens de paprika en courgette toe. De groente heeft nog wel 10-15 minuten nodig om gaar te worden.
  4. Kook ondertussen de bulgur zoals aangegeven op de verpakking met 3/4 bouillonblokje.
  5. Voeg de tomatenblokjes, de ras el hanout en de overige 3/4 bouilloblokje toe aan de groente en roer regelmatig om.
  6. Giet de bulgur af en roer de rozijnen door de bulgur. Zet een deksel op de pan en laat nog even staan.
  7. Serveer de bulgur met groentestoof, eventueel peterselie, en verkruimel als laatste de feta er overheen.

groentestoof in de pan