vega
favoriet

Ingrediƫnten
Voor 4 personen
- Bulgur (75 g pp)
- 1,5 groentebouillonblokje
- 1 ui
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 2 paprika’s
- 400gr kikkererwten
- 400gr tomatenblokjes
- 2 handjes rozijnen
- 200 g feta
- 2 eetlepels ras el hanout kruiden
- Eventueel: verse peterselie, naar smaak
- Eventueel: pakje falafel voor er bij
Recept
- Snij de groente in blokjes.
- Fruit eerst de ui en voeg vervolgens de aubergine toe met een snufje zout. De aubergine heeft even nodig om gaar en zacht te worden.
- Voeg vervolgens de paprika en courgette toe. De groente heeft nog wel 10-15 minuten nodig om gaar te worden.
- Kook ondertussen de bulgur zoals aangegeven op de verpakking met 3/4 bouillonblokje.
- Voeg de tomatenblokjes, de ras el hanout en de overige 3/4 bouilloblokje toe aan de groente en roer regelmatig om.
- Giet de bulgur af en roer de rozijnen door de bulgur. Zet een deksel op de pan en laat nog even staan.
- Serveer de bulgur met groentestoof, eventueel peterselie, en verkruimel als laatste de feta er overheen.
