vega
favoriet

Ingrediƫnten
Voor 2 personen
- 150 gram bulgur
- Half bouillonblokje
- 200 gram halloumi
- 2 handjes rucola
- 1 avocado
- 250 gram snoeptomaatjes
- 1 aubergine
- 200 gram kikkererwten
- Ras el hanout kruiden
- Extra vierge olijfolie
- 2 grote eetlepels hummus
- Halve citroen
Benodigdheden
- Grillpan
- Oven
Recept
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de kikkererwten op een bakplaat en bestrooi met een beetje ras el hanout. Zet de bakplaat in de oven voor ongeveer 15-20 minuten totdat de kikkererwten goudbruin en knapperig zijn.
- Snij ondertussen alle rauwe groente en de avocado en verdeel over de borden.
- Kook de bulgur zoals aangegeven op de verpakking samen met het halve bouillonblokje.
- Snij de aubergine in blokjes en bak met een goede snuf zout tot ze goudbruin zijn.
- Snij de halloumi in plakken en bak ze goudbruin in een grillpan.
- Plaats alle ingrediƫnten mooi op het bord samen met een grote lepel hummus. Besprenkel met het sap van de citroen en olijfolie.
Op deze bowl zijn veel variaties mogelijk. Bijvoorbeeld deze bowl met vegetarische balletjes en courgette: