vega

Ingrediƫnten
Voor 3/4 personen
- 1 ui
- 6 (?) stengels bleekselderij
- Risotto rijst
- 2 bouillonblokjes
- Half glas witte wijn
- 100(?) ml (soja) kookroom
- 150(?) gram parmezaanse kaas
- 200 gram gerookte zalm
- Citroen
Variatie: bleekselderij vervangen door spinazie en verse pesto
Recept
- Snij de bleekselderij in dunne halve ringen. Snipper de ui fijn.
- Verhit olie in een pan en fruit hierin de ui. Voeg de risotto rijst toe zodat er een klein vet laagje om de korrels vormt.
- Voeg dan ook de bleekselderij toe.
- Maak ondertussen een liter(?) bouillon in een aparte pan. Schep elke keer een klein beetje bouillon bij de rijst tot hij gaar is. Dit kan ruim een half uur duren.
- Rasp ondertussen de parmezaanse kaas en snij de zalm in blokjes.
- Als de risotto bijna gaar is, blus af met een half glas wijn. Roer dan de room erdoorheen en laat nog even inkoken.
- Roer dan ook de zalm er door en breng op smaak met citroensap en peper.
- Serveer de risotto met een handje parmezaanse kaas.