Risotto Gerookte Zalm en Bleekselderij

vega

Ingrediƫnten

Voor 3/4 personen

  • 1 ui
  • 6 (?) stengels bleekselderij
  • Risotto rijst
  • 2 bouillonblokjes
  • Half glas witte wijn
  • 100(?) ml (soja) kookroom
  • 150(?) gram parmezaanse kaas
  • 200 gram gerookte zalm
  • Citroen

Variatie: bleekselderij vervangen door spinazie en verse pesto

Recept

  1. Snij de bleekselderij in dunne halve ringen. Snipper de ui fijn.
  2. Verhit olie in een pan en fruit hierin de ui. Voeg de risotto rijst toe zodat er een klein vet laagje om de korrels vormt.
  3. Voeg dan ook de bleekselderij toe.
  4. Maak ondertussen een liter(?) bouillon in een aparte pan. Schep elke keer een klein beetje bouillon bij de rijst tot hij gaar is. Dit kan ruim een half uur duren.
  5. Rasp ondertussen de parmezaanse kaas en snij de zalm in blokjes.
  6. Als de risotto bijna gaar is, blus af met een half glas wijn. Roer dan de room erdoorheen en laat nog even inkoken.
  7. Roer dan ook de zalm er door en breng op smaak met citroensap en peper.
  8. Serveer de risotto met een handje parmezaanse kaas.