vega

Ingrediƫnten
Voor 4 personen
- Pasta (penne, 75 g pp)
- 1 ui
- 1 Aubergine
- 1 Courgette
- 2 paprika’s
- 1 blik gepelde tomaten
- 300 gr passata (gezeefde tomaten)
- 2 pakjes vegetarische gehaktballetjes (vegetarische slager)
- Zakje geraspte kaas (of parmezaan)
- Zwarte olijven (bijv. Kalamati olijven zonder pit)
- 1 groentebouillonblokje
- Italiaanse kruiden
- Scheutje extra vierge olijfolie
Winterse variatie Vervang de aubergine en courgette door winterwortel en bleekselderij.
Recept
- Snij alle groenten in blokjes.
- Fruit de ui en voeg daarna de aubergine toe met een snufje zout.
- Voeg dan de courgette en paprika toe.
- Zodra alle groenten gaar zijn, voeg de gepelde tomaten, de passata en het bouillonblokje toe en laat inkoken. Voeg ook de olijven toe.
- Kook ondertussen de pasta.
- Snij de vegetarische balletjes door midden en bak in een aparte pan.
- Breng de saus op smaak met italiaanse kruiden, peper en een scheutje extra vierge olijfolie.
- Serveer de pasta met de krokante balletjes en geraspte kaas.
