Pasta Rood Vega Balletjes

vega

Ingrediƫnten

  • Pasta
  • Ui
  • Wortel
  • Bleekselderij
  • Courgette
  • Paprika
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 500 gr passata (gezeefde tomaten)
  • Vegetarische gehaktballetjes
  • Geraspte kaas
  • Zwarte olijven
  • 1 groentebouillonblokje
  • Italiaanse kruiden
  • Scheutje extra vierge olijfolie

Recept

  1. Snij alle groenten. Snij de wortel en bleekselderij klein, anders gaart het niet goed.
  2. Fruit de ui en voeg daarna de wortel en bleekselderij toe. Bak een minuut of 10 tot bite-gaar.
  3. Voeg dan de courgette en paprika toe.
  4. Kook ondertussen de pasta.
  5. Zodra alle groenten gaar zijn, voeg de gepelde tomaten, de passata en het bouillonblokje toe en laat inkoken.
  6. Snij de vegetarische balletjes door midden en bak in een aparte pan.
  7. Breng de saus op smaak met italiaanse kruiden, peper en een scheutje extra vierge olijfolie.
  8. Serveer de pasta met de krokante balletjes en geraspte kaas.