Pasta Rood Vega Balletjes

vega

Ingrediƫnten

Voor 4 personen

  • Pasta (penne, 75 g pp)
  • 1 ui
  • 1 Aubergine
  • 1 Courgette
  • 2 paprika’s
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 300 gr passata (gezeefde tomaten)
  • 2 pakjes vegetarische gehaktballetjes (vegetarische slager)
  • Zakje geraspte kaas (of parmezaan)
  • Zwarte olijven (bijv. Kalamati olijven zonder pit)
  • 1 groentebouillonblokje
  • Italiaanse kruiden
  • Scheutje extra vierge olijfolie

Winterse variatie Vervang de aubergine en courgette door winterwortel en bleekselderij.

Recept

  1. Snij alle groenten in blokjes.
  2. Fruit de ui en voeg daarna de aubergine toe met een snufje zout.
  3. Voeg dan de courgette en paprika toe.
  4. Zodra alle groenten gaar zijn, voeg de gepelde tomaten, de passata en het bouillonblokje toe en laat inkoken. Voeg ook de olijven toe.
  5. Kook ondertussen de pasta.
  6. Snij de vegetarische balletjes door midden en bak in een aparte pan.
  7. Breng de saus op smaak met italiaanse kruiden, peper en een scheutje extra vierge olijfolie.
  8. Serveer de pasta met de krokante balletjes en geraspte kaas.

rode pastasaus in de pan