vega

Ingrediƫnten
- Pasta
- Ui
- Wortel
- Bleekselderij
- Courgette
- Paprika
- 1 blik gepelde tomaten
- 500 gr passata (gezeefde tomaten)
- Vegetarische gehaktballetjes
- Geraspte kaas
- Zwarte olijven
- 1 groentebouillonblokje
- Italiaanse kruiden
- Scheutje extra vierge olijfolie
Recept
- Snij alle groenten. Snij de wortel en bleekselderij klein, anders gaart het niet goed.
- Fruit de ui en voeg daarna de wortel en bleekselderij toe. Bak een minuut of 10 tot bite-gaar.
- Voeg dan de courgette en paprika toe.
- Kook ondertussen de pasta.
- Zodra alle groenten gaar zijn, voeg de gepelde tomaten, de passata en het bouillonblokje toe en laat inkoken.
- Snij de vegetarische balletjes door midden en bak in een aparte pan.
- Breng de saus op smaak met italiaanse kruiden, peper en een scheutje extra vierge olijfolie.
- Serveer de pasta met de krokante balletjes en geraspte kaas.