vega

Ingrediƫnten
- Pasta (bijv. fusili)
- Pompoen
- Rode ui
- Courgette
- Ricotta
- Citroen
- Oregano
- Chilivlokken
Benodigdheden
- Oven
- Bakplaat
- Vel bakpapier
- Rasp
Recept
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snij de pompoen en courgette in blokjes van 2 a 3 cm. Snij de rode ui in kwart ringen. Rasp de helft van de schil van de citroen fijn.
- Leg alle groente op de bakplaat met bakpapier. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met de citroenschil, oregano, chilivlokken, zout en peper. Zet de plaat in de oven voor ongeveer 30 minuten tot alles gaar en goudbruin is.
- Kook ondertussen de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Zorg dat deze tegelijk klaar is met de ovengroente. Giet de pasta af, maar hou een beker kookwater apart.
- Meng in een pan of een kom de pasta met de ovengroente en roer de ricotta er door. Breng op smaak met citroensap en eventueel zout en peper. Gebruik het kookvocht van de pasta naar eigen inzicht om de ricottasaus wat minder droog te maken.