Pasta Pesto met Broccoli

vega

Ingrediƫnten

  • Pasta (bijv. verse volkoren taggliatella van de AH)
  • Ui
  • Knoflook
  • Broccoli
  • Courgette
  • Snoeptomaatjes
  • Rucola
  • Potje pesto (of verse pesto van de Jumbo)
  • Alpro kookzuivel (light)
  • Italiaanse kruiden
  • Vega kipstukjes
  • Zonnebloempitten
  • Mozzarella (of strooikaas)

Variatie: met verse ravioli of andere gevulde pasta is ook erg lekker!

Recept

  1. Snij alle groenten. Let op: snij de broccoli in kleine roosjes anders wordt het niet goed gaar.
  2. Marineer de kipstukjes met een beetje olijfolie, italiaanse kruiden en paprikapoeder.
  3. Fruit de ui en knoflook en voeg daarna de broccoli toe. Bak voor ongeveer 10 min tot bite-gaar voordat je de courgette toevoegt.
  4. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Rooster ondertussen de zonnebloempitjes (zonder olie!).
  5. Bak nu ook de kipstukjes in een aparte pan (of hergebruik de pittenpan).
  6. Voeg de pesto en kookzuivel toe aan de groenten en breng op smaak met zout, peper en italiaanse kruiden.
  7. Roer de pasta door de saus. Serveer de pasta met krokante kipstukjes, mozzarella, pitjes en rucola.

pasta broccoli in de pan