vega

Ingrediƫnten
- Pasta (bijv. verse volkoren taggliatella van de AH)
- Ui
- Knoflook
- Broccoli
- Courgette
- Snoeptomaatjes
- Rucola
- Potje pesto (of verse pesto van de Jumbo)
- Alpro kookzuivel (light)
- Italiaanse kruiden
- Vega kipstukjes
- Zonnebloempitten
- Mozzarella (of strooikaas)
Variatie: met verse ravioli of andere gevulde pasta is ook erg lekker!
Recept
- Snij alle groenten. Let op: snij de broccoli in kleine roosjes anders wordt het niet goed gaar.
- Marineer de kipstukjes met een beetje olijfolie, italiaanse kruiden en paprikapoeder.
- Fruit de ui en knoflook en voeg daarna de broccoli toe. Bak voor ongeveer 10 min tot bite-gaar voordat je de courgette toevoegt.
- Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Rooster ondertussen de zonnebloempitjes (zonder olie!).
- Bak nu ook de kipstukjes in een aparte pan (of hergebruik de pittenpan).
- Voeg de pesto en kookzuivel toe aan de groenten en breng op smaak met zout, peper en italiaanse kruiden.
- Roer de pasta door de saus. Serveer de pasta met krokante kipstukjes, mozzarella, pitjes en rucola.