vega
favoriet

Ingrediƫnten
Voor 4 personen
- 1 ui
- Zilvervlies rijst met korte kooktijd (max 10 min)!
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 bouillonblokje
- +- 400 ml water
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 2 paprika’s
- 200 gram feta
- Italiaanse kruiden
- Verse peterselie
Recept
- Snipper de ui fijn en fruit in de pan. Kook ondertussen het water.
- Voeg de rijst toe aan de pan. Bak kort mee met de ui en voeg dan de tomatenblokjes, het bouillonblokje en het kokende water toe. De rijst moet ongeveer 15 minuten zachtjes koken.
- Blijf doorroeren en voeg eventueel nog wat extra kokend water toe als de rijst niet gaar wordt.
- Snij ondertussen alle andere groente. Bak in een aparte pan. Begin met de aubergine (met zout!), dan de courgette en dan de paprika. Breng op smaak met zout, peper en italiaanse kruiden.
- Als de rijst gaar is, kun je de groenten door de rijst roeren. Serveer de mediterraanse rijst met verkruimelde feta en peterselie.
Variatie: je kan dit gerecht ook maken met orzo en zwarte olijven: