Groentepizza

vega

Ingrediƫnten

Voor 2 personen

  • 2 groentepizzabodemm (Magioni bloemkool bodem)
  • 200 ml passata
  • Italiaanse kruiden
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
  • 1 theelepel suiker
  • 125 gram champignons
  • 1 Paprika
  • 2 eetlepels zwarte olijven (in plakjes)
  • 150 gram mozzarella
  • 75 gram geraspte kaas (30+)
  • 2 a 3 eetlepels (verse) pesto
  • 2 handjes rucola

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Maak de tomatensaus van passata, italiaanse kruiden, olijfolie, suiker, zout en peper naar smaak.
  3. Snij de champignons in plakjes en paprika in reepjes.
  4. Bak de groentepizza’s 2-3 minuten voor (dit staat ook op de verpakking).
  5. Beleg de pizza’s met een laag tomatensaus. Verdeel dan de groente en olijven er over.
  6. Verdeel daarna de mozzarella en de gerapste kaas over de pizza. Besprenkel met wat (verse) pesto.
  7. Bak de pizza’s in ongeveer 12-15 minuten af totdat de kaas goudbruin begint te kleuren en de korst knapperig is. Laat de pizza kort afkoelen en bestrooi dan met wat rucola.

pizzasaus