vega
favoriet

Ingrediƫnten
Voor 2 personen
- 2 groentepizza’s met bloemkool bodem (Magioni)
- 200 ml passata (gezeefde tomaten)
- 1 theelepel italiaanse kruiden
- 1 theelepel extra vierge olijfolie
- 1 theelepel suiker
- 125 g champignons
- 1 Paprika
- 8 zwarte olijven
- 150 g mozzarella
- 75 g geraspte kaas (30+)
- 2 a 3 eetlepels (verse) pesto
- 2 handjes rucola
Recept
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Bak de groentepizza’s 2-3 minuten voor, zonder beleg (dit staat ook aangegeven op de verpakking).
- Maak de tomatensaus door de passata te mengen met de italiaanse kruiden, olijfolie en suiker. Breng op smaak met zout en peper.
- Snij de champignons in plakjes en paprika in reepjes. Snij de olijven in plakjes.
- Beleg de pizza’s met een laagje tomatensaus. Verdeel de paprika reepjes, champignons en olijven over de pizza.
- Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de pizza. Strooi de gerapste kaas er over en besprenkel met wat (verse) pesto.
- Bak de pizza’s in 12-15 minuten af, tot de kaas goudbruin is en de korst knapperig. Laat de pizza’s kort afkoelen en bestrooi dan met rucola.
