Groentepizza

vega

favoriet

Ingrediƫnten

Voor 2 personen

  • 2 groentepizza’s met bloemkool bodem (Magioni)
  • 200 ml passata (gezeefde tomaten)
  • 1 theelepel italiaanse kruiden
  • 1 theelepel extra vierge olijfolie
  • 1 theelepel suiker
  • 125 g champignons
  • 1 Paprika
  • 8 zwarte olijven
  • 150 g mozzarella
  • 75 g geraspte kaas (30+)
  • 2 a 3 eetlepels (verse) pesto
  • 2 handjes rucola

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Bak de groentepizza’s 2-3 minuten voor, zonder beleg (dit staat ook aangegeven op de verpakking).
  3. Maak de tomatensaus door de passata te mengen met de italiaanse kruiden, olijfolie en suiker. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Snij de champignons in plakjes en paprika in reepjes. Snij de olijven in plakjes.
  5. Beleg de pizza’s met een laagje tomatensaus. Verdeel de paprika reepjes, champignons en olijven over de pizza.
  6. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de pizza. Strooi de gerapste kaas er over en besprenkel met wat (verse) pesto.
  7. Bak de pizza’s in 12-15 minuten af, tot de kaas goudbruin is en de korst knapperig. Laat de pizza’s kort afkoelen en bestrooi dan met rucola.

pizzasaus