Gnocchi met Ricotta Tomatensaus

vega

Ingrediƫnten

  • Gnocchi
  • Ui
  • Knoflook
  • Aubergine
  • Courgette
  • 400gr verse spinazie
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 500gr passata (gezeefde tomaten)
  • 1 groentebouillonblokje
  • Ricotta
  • Zongedroogde tomaatjes
  • Italiaanse kruiden
  • Scheutje extra vierge olijfolie

Recept

  1. Snij alle groenten.
  2. Gebruik een grote pan voor de tomatensaus. Fruit eerst de ui en knoflook. Voeg dan de gepelde tomaten, de passata en het bouillonblokje toe en laat inkoken.
  3. Breng op saus smaak met italiaanse kruiden, peper en een scheutje extra vierge olijfolie. Soms kan een klein lepeltje kristalsuiker ook lekker zijn als je passata geen suiker bevat.
  4. Bak ondertussen in een andere pan eerst de aubergine (met zout) en voeg daarna de courgette toe. Breng op smaak met peper en italiaanse kruiden.
  5. Bak in een aparte pan de gnocchi tot ze goudbruin zijn.
  6. Voeg ondertussen in delen de spinazie toe aan de tomatensaus. Snij de zontomaatjes in reepjes en voeg ook toe aan de saus.
  7. Roer als laatst de gebakken groenten en de ricotta door de saus en serveer dan direct met de gnocchi.

Tip: serveer de gnocchi en de saus naast elkaar (niet op elkaar) op het bord zodat de gnocchi krokant blijft.