Gnocchi met Ricotta-tomatensaus

vega

nieuw

Ingrediƫnten

Voor 4 personen

  • 750 g gnocchi
  • 1 Ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 Aubergine
  • 1/2 courgette
  • 300 g verse spinazie
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 500gr passata (gezeefde tomaten)
  • 1 groentebouillonblokje
  • 250 g ricotta
  • Semi zongedroogde tomaten (80-100 g, naar smaak)
  • Italiaanse kruiden

Recept

  1. Snij de ui en knoflook fijn en snij de aubergine en courgette in blokjes.
  2. Gebruik een grote pan voor de tomatensaus. Fruit eerst de ui en knoflook. Bak eerst de aubergine met een snufje zout en voeg daarna de courgette toe.
  3. Als de groente gaar is kun je de gepelde tomaten en de passata toevoegen. Verkruimel het bouillonblokje en laat de saus op middelhoog vuur inkoken. Breng op smaak met italiaanse kruiden en peper.
  4. Bak ondertussen in een aparte pan de gnocchi. Je hoeft de gnocchi niet eerst te koken! Voeg wel in het begin een scheutje water toe aan de pan. Bak voor 15-20 minuten tot ze goudbruin zijn.
  5. Voeg ondertussen de spinazie in delen toe aan de tomatensaus.
  6. Snij de zongedroogde tomaatjes in reepjes en voeg toe aan de saus.
  7. Roer als laatst de ricotta door de saus en serveer dan direct met de krokante gnocchi.

gnocchi saus in de pan