vega

Ingrediƫnten
- Gnocchi
- Ui
- Knoflook
- Aubergine
- Courgette
- 400gr verse spinazie
- 1 blik gepelde tomaten
- 500gr passata (gezeefde tomaten)
- 1 groentebouillonblokje
- Ricotta
- Zongedroogde tomaatjes
- Italiaanse kruiden
- Scheutje extra vierge olijfolie
Recept
- Snij alle groenten.
- Gebruik een grote pan voor de tomatensaus. Fruit eerst de ui en knoflook. Voeg dan de gepelde tomaten, de passata en het bouillonblokje toe en laat inkoken.
- Breng op saus smaak met italiaanse kruiden, peper en een scheutje extra vierge olijfolie. Soms kan een klein lepeltje kristalsuiker ook lekker zijn als je passata geen suiker bevat.
- Bak ondertussen in een andere pan eerst de aubergine (met zout) en voeg daarna de courgette toe. Breng op smaak met peper en italiaanse kruiden.
- Bak in een aparte pan de gnocchi tot ze goudbruin zijn.
- Voeg ondertussen in delen de spinazie toe aan de tomatensaus. Snij de zontomaatjes in reepjes en voeg ook toe aan de saus.
- Roer als laatst de gebakken groenten en de ricotta door de saus en serveer dan direct met de gnocchi.
Tip: serveer de gnocchi en de saus naast elkaar (niet op elkaar) op het bord zodat de gnocchi krokant blijft.