vega
nieuw

Ingrediƫnten
Voor 2 personen
De bakplaat
- 150 gram kikkererwten
- 1 rode ui
- 3/4 courgette
- 1 grote hand snoeptomaatjes
- Paprikapoeder
- Provencaalse kruiden
- 1 eetlepel olijfolie
De parelcouscous
- 1 teen knoflook
- 150 gram parelcouscous
- 1/2 bouillonblokje
- 350 ml water
- 1/2 citroen
- 2 stengels bosui
- 100 gram feta
Benodigdheden
- Oven
- Bakplaat
Recept
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Dep de kikkererwten droog en verdeel over een kwart van de bakplaat. Bestrooi met paprikapoeder en breng op smaak met zout en peper.
- Snij de courgette in kwart plakjes, de ui in halve ringen en de tomaatjes door de helft en verdeel over het lege deel van de bakplaat. Besprenkel met een eetlepel olijfolie en breng op smaak met provencaalse kruiden, zout en peper.
- Zet de bakplaat in de oven en bak in ~25-30 minuten goudbruin.
- Snij de knoflook en fruit in een ruime pan. Kook ondertussen het water.
- Voeg dan de parelcouscous toe en bak kort mee. Voeg dan het kokende water en het halve bouillonblokje toe. De parelcouscous kookt droog in ongeveer 10-12 minuten. Voeg wat extra water toe als het eerder droog wordt.
- Snij ondertussen de bosui in ringetjes en pers de citroensap.
- Roer de ovengroente (zonder kikkererwten!) door de parelcouscous en voeg het citroensap toe.
- Verdeel over de borden en garneer met de kikkererwten, de bosui ringetjes en verkruimel de feta er over.