Groente Bakplaat met Krokante Feta

vega

Ingrediƫnten

Voor 4 personen

  • 2 paprika’s
  • 1 Aubergine
  • 1 Courgette
  • 2 handjes snoeptomaatjes
  • Olijfolie
  • Vadouvan kruiden
  • 150 g Feta
  • Kruidige yoghurtsaus
  • 200 g bulgur
  • Half bouillonblokje
  • 300 g falafel

Benodigdheden

  • Oven
  • Bakplaat

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snij de paprika, aubergine en courgette in blokjes. Snij de ui in grove ringen en de kerstomaatjes doormidden. Verdeel alles over een bakplaat.
  3. Breng de groente op smaak met olijfolie, vadouvan kruiden, zout en peper. Meng goed.
  4. Verkruimel de feta bovenop de groente en meng niet opnieuw! Bovenop wordt de feta namelijk het meest krokant.
  5. Zet de bakplaat in de oven en bak in ongeveer 30/35 minuten goudbruin.
  6. Maak ondertussen de Kruidige yoghurtsaus.
  7. Kook de bulgur zoals aangegeven op de verpakking samen met het halve bouillonblokje. Bak de falafel in een pan.
  8. Serveer de geroosterde groente met de bulgur, falafel en de yoghurtsaus.

ovengroente, quinoa en falafel Op deze foto heb ik de ovengroente gecombineerd met drie kleuren quinoa, ook erg lekker!