vega

Ingrediƫnten
Voor 4 personen
- 2 paprika’s
- 1 Aubergine
- 1 Courgette
- 2 handjes snoeptomaatjes
- Olijfolie
- Vadouvan kruiden
- 150 g Feta
- Kruidige yoghurtsaus
- 200 g bulgur
- Half bouillonblokje
- 300 g falafel
Benodigdheden
- Oven
- Bakplaat
Recept
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snij de paprika, aubergine en courgette in blokjes. Snij de ui in grove ringen en de kerstomaatjes doormidden. Verdeel alles over een bakplaat.
- Breng de groente op smaak met olijfolie, vadouvan kruiden, zout en peper. Meng goed.
- Verkruimel de feta bovenop de groente en meng niet opnieuw! Bovenop wordt de feta namelijk het meest krokant.
- Zet de bakplaat in de oven en bak in ongeveer 30/35 minuten goudbruin.
- Maak ondertussen de Kruidige yoghurtsaus.
- Kook de bulgur zoals aangegeven op de verpakking samen met het halve bouillonblokje. Bak de falafel in een pan.
- Serveer de geroosterde groente met de bulgur, falafel en de yoghurtsaus.
Op deze foto heb ik de ovengroente gecombineerd met drie kleuren quinoa, ook erg lekker!