vega
nieuw
herfst

Ingrediƫnten
Voor 4 personen
- 1 pompoen
- 1.5 courgette
- 2 rode uien
- 400 g kikkererwten (uit blik)
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels ras el Hanout kruiden
- Chilivlokken (naar smaak)
- Kruidige yoghurtsaus
- 200 g bulgur
- Half bouillonblokje
Benodigdheden
- Oven
- Bakplaat
Recept
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snij de pompoen in vieren, verwijder de pitjes en draden met een lepel. Snij elk kwart in dunne plakjes.
- Snij de courgette in grove blokjes en de rode ui in grove ringen. Verdeel alles over een bakplaat.
- Breng de groente op smaak met olijfolie, ras el hanout kruiden, chilivlokken, zout en peper. Meng goed.
- Laat de kikkerwten uitlekken in een vergiet en dep ze droog op een bord. Breng op smaak met wat ras el hanout en zout. Verdeel ze bovenop de groente en meng niet opnieuw, zodat de kikkerwten bovenop blijven liggen.
- Zet de bakplaat in de oven en bak in ~30/35 minuten goudbruin.
- Maak ondertussen de Kruidige yoghurtsaus.
- Kook de bulgur zoals aangegeven op de verpakking samen met het halve bouillonblokje.
- Serveer de ovengroente met de bulgur en de yoghurtsaus.