vega

Ingrediënten
Voor 2 personen
- 3 paprika’s (zoek een aantal niet te kleine, goed gevormde uit voor het beste resultaat)
- 1 Ui
- 1 Courgette
- 250 gram champignons
- 1 bakje vegetarisch gehakt
- Paprikapoeder
- Komijnpoeder
- Sambal, naar smaak
- Zuivelspread
- Rijst
- 200 gram geraspte kaas
Variatie: je kan ook jalapeno’s gebruiken in plaats van sambal
Benodigdheden
- Oven
- Bakplaat of ovenschaal
Recept
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snij de paprika’s overdwars en haal zoveel mogelijk uit het midden weg zonder dat de paprika breekt. Zet de paprika’s alvast 10-15 minuten in de oven om voor te garen. Als je ze uit de oven haalt, kan er een laagje water in liggen. Gooi dit weg.
- Snij alle overige groente. Kook ondertussen de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
- Fruit de ui in een pan. Voeg daarna de courgette toe. Als de courgette gaar begint te worden kun je de champignons toevoegen. Bak tot de champignons gaar zijn.
- Voeg het vegetarische gehakt toe. Kruid het mengsel met zout, paprikapoeder, komijnpoeder en sambal naar smaak. Proef!
- Voeg de rijst en de zuivelspread toe aan het groente-gehakt mengsel. Proef opnieuw.
- Nu kun je de paprika’s gaan vullen. Druk de vulling aan en bestrooi dan met de geraspte kaas.
- Bak de paprika’s in 15-20 minuten af totdat de kaas goudbruin is.