Spring Rolls

vega

Ingrediƫnten

Voor 4 personen

  • 1 pak rijstvellen (reken ongeveer 4 vellen per persoon)
  • 2 porties rijstnoedels (bijv. van Fairtrade)
  • 300 gram vegetarische kipstukjes*
  • 2 zoete punt paprika’s
  • Halve komkommer
  • 150 gram geraspte wortel (of een mix van wortel en kool)
  • 2 avocado’s
  • 3 stengels bosui
  • 1 mango
  • 2 cm gember
  • Koriander
  • Gebakken uitjes
  • Witte sesamzaadjes
  • Sojasaus

* Een lekkere variatie is om de kipstukjes te vervangen met stukjes roerei.

Recept

  1. Marineer de kipstukjes met 1 eetlepel sojasaus. Bak ze goudbruin in een pan en zet dan op tafel in een bakje.
  2. Kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking en doe ook in een bakje.
  3. Snij alle groenten, avocado en mango in kleine blokjes of plakjes en doe ze elk apart in een klein bakje. Snij ook de gember in hele kleine blokjes.
  4. Zet een pan met warm water klaar voor de rijstvellen. Het water moet lekker warm zijn, maar niet zo heet dat je je vingers brand.
  5. Leg een rijstvel in het water voor ongeveer 30 seconden en voel of hij zacht is geworden. Leg hem voorzichtig op je bord zodat het vel niet aan elkaar gaat plakken.
  6. Beleg het vel met alles wat je lekker vindt. Zorg dat je de vulling zo neer legt dat je aan 3 kanten een klein randje rijstvel overhebt en aan 1 kant nog veel ruimte om te rollen.

gevouwen springroll

  1. Vouw eerst de korte kanten naar binnen. Rol dan het vel dicht vanaf de zijkant.
  2. Tip: Je roll in de sojasaus dopen is altijd lastig, omdat dan de inhoud er dan uit valt. Je kan ook een hap van de bovenkant van de springroll nemen en dan voorzichtig wat sojasaus in de roll druppelen.

vouwen van springroll