Massaman Curry met Zoete Aardappel

vega

Ingrediƫnten

Voor 3/4 personen

  • 2 zoete aardappels
  • 2 paprika’s
  • 250 gram sperziebonen
  • 1 rode chilipeper
  • 2 tenen knoflook
  • Stuk gember
  • 2 grote lepels massaman curry van Koh Thai
  • 400ml kokosmelk
  • Limoen
  • Yoghurt
  • Koriander
  • Rijst
  • Naanbrood

Recept

  1. Snij alle groente en kruiden. Dop de boontjes.
  2. Fruit als eerst de rode peper, knoflook en gember in de pan. Fruit dan ook de curry pasta mee.
  3. Voeg de zoete aardappel en de kokosmelk toe. Laat op zacht vuur garen.
  4. Kook ondertussen de sperziebonen en giet ze af als ze nog een beetje bite hebben. Kook ondertussen ook de rijst.
  5. Voeg de paprika toe aan de curry en gaar mee.
  6. Bak de naan in de oven.
  7. Voeg als laatst de boontjes toe aan de curry en breng op smaak met limoensap.
  8. Serveer de curry met yoghurt en koriander.