Zoete Aardappel Curry

vega

favoriet

Ingrediƫnten

Voor 3/4 personen

  • 2 zoete aardappels
  • 2 paprika’s
  • 250 g sperziebonen
  • 2 tenen knoflook
  • 1 stuk (2 cm) gember
  • Half potje (2 eetlepels) gele curry van Koh Thai
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 limoen
  • Yoghurt (naar smaak)
  • Koriander
  • 200 g rijst
  • 2 naanbroden
  • Olijfolie (om in te bakken)

Recept

  1. Schil de zoete aardappels en snij in blokjes. Snij ook de paprika in blokjes en dop de boontjes. Snij de knoflook en gember fijn.
  2. Fruit eerst de knoflook en gember in de pan. Fruit daarna de curry pasta kort mee.
  3. Voeg de zoete aardappel en de kokosmelk toe. Laat op middelhoog vuur garen.
  4. Voeg na ongeveer 10 minuten de paprika toe.
  5. Kook ondertussen de sperziebonen en giet ze af als ze nog een beetje bite hebben.
  6. Kook ook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
  7. Bak de naan in de oven.
  8. Voeg op het laatst de boontjes toe aan de curry en breng op smaak met limoensap.
  9. Serveer de curry met rijst en garneer met yoghurt en koriander.