Gele Bloemkoolcurry

vega

Ingrediƫnten

Voor 3/4 personen

  • 1 middelgrote bloemkool
  • 2 paprika’s
  • 250 g sperziebonen
  • 2 tenen knoflook
  • 2cm gember
  • 2 grote lepels gele curry van Koh Thai
  • 1 blik kikkererwten (400g)
  • 400ml kokosmelk
  • 1 Limoen
  • Yoghurt
  • Koriander
  • Rijst (ongeveer 75g pp)

Recept

  1. Snij ook de paprika’s in blokjes en de bloemkool kleine roosjes (ongeveer 2cm). Snij ook de gember en knoflook fijn.
  2. Fruit eerst de knoflook en gember in de pan. Fruit dan ook kort de currypasta mee.
  3. Voeg dan de bloemkool toe en de kokosmelk toe. Laat op zacht vuur garen met de deksel op de pan.
  4. Kook ondertussen de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Kook ook de sperziebonen (7-8 minuten). Ze mogen nog een kleine bite hebben. Laat ze uitlekken in een vergiet.
  5. Haal de deksel van de curry en voeg de paprika en de kikkerwten toe. Laat even inkoken.
  6. Voeg als laatst de boontjes toe aan de curry en breng op smaak met limoensap.
  7. Serveer de curry met yoghurt en koriander.

Variatie: je kunt ook de kikkererwten met een beetje olie en garam masala kruiden krokant bakken in de oven.