vega

Ingrediƫnten
Voor 3/4 personen
- 1 middelgrote bloemkool
- 2 paprika’s
- 250 g sperziebonen
- 2 tenen knoflook
- 2cm gember
- 2 grote lepels gele curry van Koh Thai
- 1 blik kikkererwten (400g)
- 400ml kokosmelk
- 1 Limoen
- Yoghurt
- Koriander
- Rijst (ongeveer 75g pp)
Recept
- Snij ook de paprika’s in blokjes en de bloemkool kleine roosjes (ongeveer 2cm). Snij ook de gember en knoflook fijn.
- Fruit eerst de knoflook en gember in de pan. Fruit dan ook kort de currypasta mee.
- Voeg dan de bloemkool toe en de kokosmelk toe. Laat op zacht vuur garen met de deksel op de pan.
- Kook ondertussen de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Kook ook de sperziebonen (7-8 minuten). Ze mogen nog een kleine bite hebben. Laat ze uitlekken in een vergiet.
- Haal de deksel van de curry en voeg de paprika en de kikkerwten toe. Laat even inkoken.
- Voeg als laatst de boontjes toe aan de curry en breng op smaak met limoensap.
- Serveer de curry met yoghurt en koriander.
Variatie: je kunt ook de kikkererwten met een beetje olie en garam masala kruiden krokant bakken in de oven.