vega

Ingrediƫnten
Voor 3/4 personen
- 1 bloemkool
- 2 paprika’s
- 2 tenen knoflook
- Stuk gember
- 2 grote lepels gele curry
- 1 blik kikkererwten (400gram)
- 400ml kokosmelk
- Limoen
- Yoghurt
- Koriander
- Rijst
- Naanbrood
Recept
- Snij alle groente en kruiden. Maak van de bloemkool kleine roosjes, zodat het garen niet te lang duurt.
- Fruit als eerst de knoflook en gember in de pan. Fruit dan ook de curry pasta mee.
- Voeg de bloemkool toe en de kokosmelk toe. Laat op zacht vuur garen met de deksel op de pan.
- Kook ondertussen de rijst.
- Voeg de paprika toe aan de curry en gaar mee. Voeg als laatste de kikkererwten toe.
- Bak de naan in de oven.
- Voeg als laatst de boontjes toe aan de curry en breng op smaak met limoensap.
- Serveer de curry met yoghurt en koriander.
Variatie: bak de kikkererwten met een beetje olie en garam masala kruiden krokant in de oven.