Gele Bloemkoolcurry

vega

Ingrediƫnten

Voor 3/4 personen

  • 1 bloemkool
  • 2 paprika’s
  • 2 tenen knoflook
  • Stuk gember
  • 2 grote lepels gele curry
  • 1 blik kikkererwten (400gram)
  • 400ml kokosmelk
  • Limoen
  • Yoghurt
  • Koriander
  • Rijst
  • Naanbrood

Recept

  1. Snij alle groente en kruiden. Maak van de bloemkool kleine roosjes, zodat het garen niet te lang duurt.
  2. Fruit als eerst de knoflook en gember in de pan. Fruit dan ook de curry pasta mee.
  3. Voeg de bloemkool toe en de kokosmelk toe. Laat op zacht vuur garen met de deksel op de pan.
  4. Kook ondertussen de rijst.
  5. Voeg de paprika toe aan de curry en gaar mee. Voeg als laatste de kikkererwten toe.
  6. Bak de naan in de oven.
  7. Voeg als laatst de boontjes toe aan de curry en breng op smaak met limoensap.
  8. Serveer de curry met yoghurt en koriander.

Variatie: bak de kikkererwten met een beetje olie en garam masala kruiden krokant in de oven.