Linzencurry met Spinazie

vega

Ingrediƫnten

Voor 4 personen

  • 3 paprika’s
  • 400 g spinazie
  • 1 ui
  • 2cm gember
  • 2 grote lepels gele curry van Koh Thai
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 400 g gedroogde rode linzen
  • 400 ml kokosmelk
  • Yoghurt
  • Koriander
  • Rijst (40g pp)
  • 2 naanbroden

Recept

  1. Snij de paprika en de ui klein en snij de gember fijn.
  2. Fruit als eerst de ui en de gember in de pan. Fruit dan ook kort de curry pasta mee.
  3. Voeg de tomatenblokjes, de kokosmelk en de paprika toe. Laat op laag vuur garen en roer regelmatig.
  4. Kook ondertussen de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
  5. Kook ook de linzen ongeveer 8 minuten (maar check ook even de verpakking). Proef of ze gaar zijn en voeg ze dan toe aan de curry.
  6. Voeg de spinazie in delen toe aan de curry en laat slinken.
  7. Als alles bijna klaar is kun je de naanbroden in de oven bakken.
  8. Serveer de linzencurry met naan, yoghurt en koriander.