vega
favoriet

Ingrediƫnten
Voor 3/4 personen
- 2 paprika’s
- 1 aubergine
- 400 gram spinazie
- 2 tenen knoflook
- Stuk gember
- 1 eetlepel garam masala kruiden
- 2 a 3 eeetlepels rode currypasta
- 1 blik tomatenblokjes
- 400 gram linzen (uit blik)
- 400 ml kokosmelk
- 1 limoen
- Yoghurt
- Koriander
- Rijst
- Eventueel: naanbrood
Recept
- Snij alle groente en kruiden.
- Fruit als eerst de knoflook en gember in de pan. Fruit dan ook de garam masala kruiden en de curry pasta mee.
- Voeg de aubergine toe. Als deze gaar is, voeg ook de paprika toe. Voeg als laatst de tomatenblokjes en de kokosmelk toe. Laat op laag vuur garen.
- Kook ondertussen ook de rijst.
- Voeg de spinazie in delen toe aan de curry. Voeg ook de linzen toe. Als de spinazie is geslonken, breng op smaak met limoensap en zout naar smaak.
- Serveer de curry met yoghurt en koriander.