vega
herfst

Ingrediƫnten
Voor 3 personen
- 750 g zoete aardappels
- 250 g kruimige aardappels
- 1 grote of 2 kleine preien
- 2 paprika’s
- 150 g zachte geitenkaas
- 3 handjes walnoten
- 1 eetlepel vadouvan kruiden
- Klein klontje boter
- Olijfolie (om in te bakken)
Benodigdheden
- Stamper
Recept
- Schil de aardappels en snij ze in gelijkmatige stukken. Kook ze in ongeveer 20 minuten gaar. Controleer met een vork of ze zacht zijn. Giet af en bewaar een glaasje kookvocht.
- Snij de prei in ringen en was deze in een vergiet. Laat goed uitlekken. Snij de paprika’s in blokjes.
- Verhit olijfolie in een pan en fruit de vadouvan kruiden kort. Voeg de prei en paprika toe en bak tot de groente gaar is.
- Stamp de aardappels met een klontje boter fijn. Voeg wat kookvocht van de aardappels toe als het te droog wordt.
- Schep de groente door de aardappels.
- Verdeel de stamppot over de borden en garneer met geitenkaas en walnoten.