Frittata

vega

Ingrediƫnten

Voor 2 personen

  • 1 grote teen knoflook
  • Halve rode peper
  • 250 gr aardappelschijfjes
  • 1/2 courgette
  • 150 gram champignons
  • Handje snoeptomaatjes
  • 4 eieren
  • Eventueel scheutje melk (als je het in huis hebt)
  • Geraspte kaas
  • Verse bieslook of peterselie
  • Italiaanse kruiden

Benodigdheden

  • Pan met deksel. Liefst met een beetje dikke bodem.

Recept

  1. Snij de knoflook en de rode peper fijn. Snij ook de aardappels in kleine stukjes. Fruit de knoflook en rode peper en voeg dan de aardappels toe.
  2. Snij ondertussen de groente in kleine blokjes en voeg toe als de aardappels gaar zijn.
  3. Kluts de eieren met zout, peper en italiaanse kruiden. Voeg toe als de groente gaar zijn.
  4. Bestrooi de omelet met kaas en zet de deksel op de pan. Draai het vuur laag. Haal de deksel er soms af om het vocht er uit te laten. De frittata is na ongeveer 15-20 minuten gaar. Kijk goed of het ei volledig is gestold.
  5. Garneer met bieslook of peterselie.

Variatie zonder aardappels op brood: frittata op brood