vega
zomer

Ingrediƫnten
Voor 2 personen
- 250 g aardappelpartjes (voorgekookt, met schil)
- 1 rode ui
- 1/2 courgette
- 1 grote hand snoeptomaatjes
- 4 eieren
- 75 g geraspte kaas
- 15 g verse bieslook
- Eventueel: 1 theelepel chilivlokken
- Boter (om in te bakken)
Benodigdheden
- Koekenpan met een dikke bodem
- Houten sateprikker
Recept
- Snij de courgette in kleine blokjes, de rode ui in halve ringen en de aardappelpartjes doormidden.
- Verhit de boter in de pan en bak de aardappelpartjes op middelhoog vuur.
- Voeg na ongeveer 10 minuten de courgette en ui toe en bak tot alles goudbruin is.
- Snij ondertussen de tomaatjes doormidden en de bieslook fijn.
- Klop de eieren met zout, peper en eventueel chilivlokken.
- Als de groenten gaar zijn, voeg je de tomaatjes en de helft van de bieslook toe. Bak kort mee.

- Schenk het eiermengsel over de groenten en bestrooi met geraspte kaas.
- Draai het vuur laag en let goed op de onderkant. De frittata is na ongeveer 15-20 minuten gaar.
- Kijk goed of het ei volledig is gestold! Maak eventueel met een sateprikker een klein gaatje waar het ei nog niet gestold is.

- Snij de frittata in vier stukken en schep voorzichtig uit de pan. Garneer met de rest van de bieslook.