vega
zomer

Ingrediƫnten
Voor 2 personen
- 250 gram aardappelpartjes (met schil)
- 1 rode ui
- 1/2 courgette
- 1 grote hand snoeptomaatjes
- 4 eieren
- 75 gram geraspte kaas
- 15 gram verse bieslook
- Eventueel: 1 theelepel chilivlokken
- 1 eetlepel boter
Benodigdheden
- Pan met een beetje dikke bodem
- Houten sateprikker
Recept
- Snij de aardappelpartjes in kleinere stukjes. Verhit de boter in de pan en bak de aardappeltjes op middelhoog vuur. Zout de aardappeltjes.
- Snij ondertussen de courgette in kleine blokjes en de rode ui in halve ringen. Voeg de groenten na ongeveer 10 minuten bij de aardappels en bak tot alles goudbruin is.
- Snij ondertussen de tomaatjes door midden en de bieslook fijn. Voeg dit tomaatjes en de helft van de bieslook toe aan de pan.
- Kluts de eieren met zout, peper en eventueel de chilivlokken.
- Voeg het eiermengsel toe aan de pan en bestrooi de frittata met kaas.
- Draai het vuur laag en hou de onderkant van de frittata goed in de gaten. De frittata is na ongeveer 15-20 minuten gaar. Kijk goed of het ei volledig is gestold. Het kan helpen om een klein gaatje met een houten sateprikker te maken waar het ei nog niet gestold is.
- Snij de frittata in 4’en zodat je hem makkelijker uit de pan kan scheppen. Garneer met de overige bieslook.